Projeniz destekle büyüsün, gelişsin!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için 2021 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı(SERADES) ve 2021 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı(TUDES) ilanını askıya çıkardı.

TR63 Bölgesi’nde seracılık ve turizm faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak olan programlara başvurular elektronik ortamda https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr/ adresine yapılabilecek.

Sera kurulumuna yönelik yeni yatırımların desteklenmesi ve mevcut seralarda modernizasyon yatırımlarının desteklenmesinin yanısıra seralarda elde edilen ürünlerin depolanması ve pazarlanmasına yönelik yatırımların desteklenmesi gibi Seracılığın Geliştirilmesine destek verecek olan programa son başvuru tarihi 4 Haziran 2021 olarak belirtildi.

Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 7.500.000 TL olup, başarılı Başvuru Sahiplerinin Vakıf Katılım Bankası Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye Şubeleri üzerinden kullanacakları 100.000 TL ile 1.000.000 TL arasındaki yatırım kredilerinin finansman maliyetinin ajans tarafından karşılanacağı belirtilen ilanda, programa Seracılık alanında faaliyet gösteren ya da gösterecek olan, Çiftçi Kayıt veya Örtüaltı Kayıt Sistemi’ne kayıtlı gerçek kişiler ve KOBİ’lerin en fazla 1 proje başvurusunda bulunabileceği ve en fazla 1 başvuru için destek alabilecekleri belirtildi.

Turizm sektöründeki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılmasına katkı sağlayacak olan 2021 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı ile ilgili de ajanstan yapılan açıklama şöyle, “Turizm sektöründeki işletmelerin fiziki, beşeri, teknolojik ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması, konaklama tesislerinin ürün ve hizmetlerinin çeşitlendirilmesi öncelikleri çerçevesinde uygulanacaktır. Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 7.500.000 TL olup, başarılı Başvuru Sahiplerinin Vakıf Katılım Bankası Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye Şubeleri üzerinden kullanacakları 250.000 TL ile 2.000.000 TL arasındaki yatırım kredilerinin finansman maliyeti Ajans tarafından karşılanacaktır.  Programa Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren ya da gösterecek olan Turizm İşletme Belgeli Konaklama Tesisleri başvuru yapabilecektir.

Program kapsamında her başvuru sahibi en fazla 1 proje başvurusunda bulunabilecek ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecektir.”

Programa ilişkin ayrıntılı bilgilere ajansın web sitesi www.dogaka.gov.tr’den ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın