Amanoslar’da 6 bin güvenlik korucusu görevde!

Amanoslar Şehit Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu Genel Başkanı Musa Salık,  Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’i de kapsayan Amanoslar Bölgesi’nde 6 bin korucunun görev yaptığını söyledi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan beraberindeki heyetin ziyaret ettiği Salık, federasyonlarının çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Güvenlik korucuları federasyonunun Hatay’da 2017 yılında dernekleşme faaliyetine başladığını söyleyen Salık, “Geçen sene Şubat ayında Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki 5 ilin birleşimi ile federasyonumuza kurduk. Güvenlik korucularımızın özlük ve sosyal haklarındaki eksikliklerinin giderilmesi, birlik beraberliklerin sağlanması için kurduğumuz derneğimiz aynı zamanda şehit ve gazi ailelerimizin devletle arasında köprü vazifesinde bulunuyor. 5 ilde yaklaşık 6000 korucumuz var. Bu bölgede bu şekilde faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

‘Adalet ve Güvenlik önemli sorunlarımız’

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan da ev sahipliğinden dolayı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık’a teşekkür ederek, ülkemizde güvenlik korucularının önemli görevler üstlendiğini belirterek, “İskenderun programlarımız çerçevesinde Musa Başkanımıza ziyarette bulunmak için buradayız. İçinde bulunduğumuz dünyanın en önemli sorunlardan bir tanesi Adalet, bir diğeri güvenlik. Onun için de güvenlik korucuların problemleri çok önemli. Sizlerin böyle dağınık haldeki yapıyı birleştirmeniz, hak savunması hususunda eksik kalan bir yapıyı tek çatı altında toplamış olmanız önemli bir gelişme. Başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın