Yasaklarda eskiye dönüş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası kademeli normalleşme ile vaka sayılarında yaşanan artışla ilgili alınan yeni kararları açıkladı. Sağlık sistemini zorlayacak bir durumda olmadığımızın altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri arttırarak kısmi kapatma uygulanacağını söyledi.

Kısmi kapanma uygulamasının yarın akşam saati itibarıyla başlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki haftalık dönemde hedeflediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek” dedi.

Kısmı kapatma kapsamında haftasonu sokağa çıkma yasağının yanısıra, hafta içi 21.00 – 05.00 olarak uygulanan yasak saatleri 19.00 – 05.00 olarak güncellendi.

65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getirildi.

8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek.

Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek.

Kamuda mesai bitiş saati 16.00 olacak şekilde dönüşümlü ve esnek mesaiye geçilecek.

Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek.

Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecek.

Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.

Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi.

(Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

.

Bir cevap yazın