TMO’da soğan ve patates mesaisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli’nin çiftçinin elinde kalan patates ve kuru soğan alımı yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz dağıtılması yönündeki talimatı sonrası TMO, 81 ilde üreticilerin elindeki arz fazlası ürünlerin alımına başladı.

Pandemi sürecinde otel, lokanta vb. toplu tüketim yerlerinde yaşanan talep daralması nedeniyle yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda patates ve soğan tüketiminin gerilemesi, stokların artması ve fiyatların üretici aleyhine düşmesi nedeniyle çiftçilerin olumsuz etkilenmemesi için alınan karar doğrultusunda, Toprak Mahsulleri Ofisi’nce alımı yapılacak olan yemeklik patates ve kuru soğan Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

TMO alımlarında herhangi bir miktar sınırlamasının söz konusu olmadığı, ÇKS’ye kayıtlı üreticilerden, tüketilebilir nitelikteki ürünlerin tamamının alınacağı belirtilirken, alımı yapılan patates ve soğanlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak amacıyla başta büyükşehirler olmak üzere 81 ile sevk edilerek Valilikler aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara bedelsiz olarak dağıtılacak.

Bir cevap yazın