Nisan yağmurlarına hazır olun!

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Adana, Hatay ve Mersin illerinde kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilen yağışların bu gece başlaması ve yarın (cumartesi) günü kuvvetli olması tahmin edilirken, meteoroloji sel uyarısında da bulundu.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, sağanak yağış uyarısı şöyle, “Bu gece saatlerinden sonra Adana ve Mersin çevreleri ile zamanla kıyı kesimleri başta olmak üzere Hatay’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların 1000 m. üzeri yüksek kesimlerde (Toroslar mevkiinde ) yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bir cevap yazın