Hatay, kamu harcamalarını 12’den vurdu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı 2021 Şubat dönemi kamu harcamaları verilerine göre, Hatay en çok kamu harcamasının yapıldığı iller arasında yeraldı.

Şubat ayında, Türkiye’de; 14,1 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 283,4 milyon TL çevre, 603,2 milyon TL toplum refah ve iskanı, 15,9 milyar TL sağlık, 3,5 milyar TL din ve kültür, 29,2 milyar TL eğitim, 50,7 milyar TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere, toplam 210,1 milyar TL tutarında kamu harcaması kaydedildi.

 İller kaydında en yüksek değerde kamu hizmet giderlerinin kaydedildiği 20 il şöyle sıralandı: Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Şanlıurfa, Kocaeli, Hatay, Kayseri, Gaziantep, Samsun, Van, Balıkesir, Şırnak, Eskişehir ve Erzurum. Verilere göre Hatay, kamu harcamalarında Türkiye’de 81 il içinde 12.sırada, yılın ilk 2 ayında, Devlet bütçesine katkıda bulunan 81 il arasında 10. sırayı aldı.

Şubat 2021 kaydında, il gelirinin en yüksek olduğu 35 il sırayla şöyle; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Mersin, Adana, Gaziantep, HATAY, Konya, Diyarbakır, Kayseri, Urfa, Muğla, Çanakkale, Denizli, Sakarya, Tekirdağ, Mardin, Manisa, Balıkesir, Aydın, Eskişehir, Samsun, Van, Zonguldak, Batman, Kütahya, Trabzon, K.Maraş, Düzce, Erzurum, Elazığ ve Malatya.

Bir cevap yazın