İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında İSTE akademisyenleriyle birlikte AYGAZ Dörtyol Tesis Müdürlüğü yetkilileri ve AYGAZ AR-GE Merkezi Yöneticileri ile AYGAZ Dörtyol Tesislerinde bir araya geldi.
Teknik Üniversite Vizyonuna uygun olarak üniversitedeki bilimsel birikimin çözüm odaklı yaklaşımına yönelik, sahada aktif rol alma amacıyla AR-GE çalışmaları için gerçekleştirdiği ziyarette Rektör Depci’ye İSTE Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ile Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknopark İSTE Genel Müdürü Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yakup Kutlu, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Eroğlu, Makina Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin Bilgiç, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hakan Demir eşlik etti.
AYGAZ-Dörtyol Terminal Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ile İSTE akademik personelleri AYGAZ Dörtyol ve AYGAZ AR-GE Merkezinden Terminal Müdürü Devrim Günen, AYGAZ AR-GE Müdürü Emrah İşbilen, Makine Mühendisi Ali Kanmaz, Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Burak Yaman, Ar-Ge Sorumlusu Mesut Fanman ile istişare toplantısında biraraya geldi.
Ziyarette, 4 Ar-Ge projesi ve diğer iş birlikleri değerlendirilip çalışma algoritması oluşturuldu. Kısa bir süre önce başlayan AYGAZ’ın İSTE’den talep ettiği dört alanda proje geliştirilmesi için AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına devam edilmesi kararı alındı.
Yapılan toplantıda 4 proje başlığı değerlendirilirken muhtemel mühendislik ve teknolojik çözüm yöntemleri tartışıldı. Toplantıya katılım gösteren heyet tarafından önerilen çözümler büyük ilgi gördü ve işbirliği çalışmalarının artarak devam etmesi konusunda ortak bir karara varıldı.
Rektör Prof. Dr. Depci, sanayicilerle saha çalışmalarının devam edeceğini belirterek, “Ülkemizi hep birlikte ileri taşımak İSTE’yen tüm personelimiz ile her zaman üreticinin yanındayız. İSTE olarak bölge ve ülke sanayisinin desteklenmesi için var gücümüzle sahada olacağız. Akademik bilgi birikimlerimizi sahada değerlendirerek bölgemizi yüksek teknoloji odaklı bir ekosisteme entegre edeceğiz” dedi.