30 Mart’ta Hatay’da da kırmızı çizgimizi çekiyoruz!

Hatay Valiliği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başlattığı “30 Mart’ta kırmızı Çizgimizi çekiyoruz” uygulamasının Hatay’da da başlayacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın yaya güvenliği ve önceliği için “30 Martta kırmızı çizgimizi çekiyoruz” uygulaması için valiliklere gönderdiği yazı kapsamında, yarından itibaren; 81 ilde olduğu gibi Hatay’da da ana arterlerde, kavşaklarda ve alanlarda görmeye alışık olduğumuz sarı renkli yaya geçidi çizgilerinden en ortadaki çizgi, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kırmızı renkte olacak.

‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ mottosuyla hayata girecek uygulama kapsamında, Hatay’da valilik talimatıyla yaya çizgileri kırmızıya boyanmaya başladı.

Uygulama kapsamında 30 Mart 2021 Salı günü saat: 13.00’da İskenderun Şehit Pamir Caddesi üzerinde (Vakıfbank-Palmiye Eczanesi önü) Hatay Valisi Rahmi Doğan ve ilçe protokolünün katılımıyla “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” mottosuyla ilk etkinlik gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın