Denizcilerin rotası; Gümrük Bölge Müdürlüğü

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetimi, denizcilik sektörünün sorunlarını dile getirmek ve çözüm önerilerini sunmak adına Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Adnan Yener, Başkan Yardımcısı Suphi Şaşati, Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Demirkent, Özhan Akgünlü ve Ümit Özdemir’in yer aldığı ziyarette, İskenderun Körfezi’ndeki gümrük uygulamalarının denizcilik sektörüne yansımaları ve sahada oluşan problemlerin çözümü ile ilgili konular masaya yatırıldı.

Gerçekleştirilen ziyarette denizcilik sektörünün sorunlarından bahseden Başkan Kemal Kutlu; “Merkezi genelgeler zaman zaman bölgelerde yapılan uygulamalarda sıkıntı çıkarmakta. Bölgede oluşan farklılıkları bölge müdürlükleri inisiyatif alarak ve denizcilik sektörünün sahada yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üreterek gidermeli diye düşünüyoruz. Ayrıca pandemi dönemi özellikle yurtdışından gelen gemilerle yüz yüze temas ederek çalışmak zorunda kalan sektör çalışanları içinde sıkıntı yaratmakta. Sahada bürokratik sorunlarla uğraşmak zorunda kalmaları hem çalışanları hem de memurları tehlikeye atmaktadır. Bu sorunlar, insiyatif alınarak çözüm yoluna gidilmesi ve bürokratik işlerin daha da hızlanmasıyla çözülecektir” dedi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım da, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesine teşekkür ederek, sektör paydaşları olarak dikkat çekilen sorunların çözümü için bölge müdürlüğü olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Bir cevap yazın