‘Hatay’da rant değil, halk öncelikli’

Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, beraberindeki milletvekili heyeti ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz ile birlikte ilk ziyaretini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yaptı.

Torun’a, Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal, İsmet Tokdemir’in yanısıra CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün eşlik etti.

 CHP İl Başkanı Ramiz Parlar ve CHP’li yöneticilerin de katıldığı görüşmede, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hatay’ın hak ettiği yere gelmesi için yapılan çalışmaları takip ettiklerini, EXPO organizasyonu ile de şehrin dünyaya açılacak olmasını önemli bulduklarını söyledi.

 Atakaş Hatayspor’un başarıları ile gurur duyuyoruz

Ziyarette, Hatay’da olmaktan memnun olduğunu söyleyen Torun, “Hatay bizim için çok önemli bir kent. Burası medeniyetlerin beşiği, barış ve kardeşlik şehri. Yerel yönetimlerdeki başarınız diğer belediyelere örnek oluyor. Sizin katkılarınızla Hatay hak ettiği yere geliyor. Bu şehir, EXPO ile dünyaya açılacak. Atakaş Hatayspor’un başarıları ile de gurur duyuyoruz. Sorumluluğumuz büyük. Hep beraber daha iyisini yapacağız. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

“2 Nisan’da önemli bir organizasyon yapacağız”

2 Nisan’da Erzin’de önemli bir organizasyon yapacaklarını ve “Türk Dünyası Buluşması” gerçekleştireceklerini vurgulayan Savaş, “Genel Başkanımızı ve sizi bu önemli organizasyonda yanımızda görmek isteriz” dedi.

Ziyaretin ardından Lütfü Savaş ve heyet, Antakya Vakıf İşhanı alanına geçti. Torun ve beraberindekilere burada yapılacak planlamalara ilişkin bilgi veren Savaş, alanı kent meydanı olarak düzenleyeceklerini ifade etti.

Kent meydanı için ülke çapında yarışma

Vakıf İşhanı yerine yapılacak olan meydanın Hatay’ın çok güzel bir yüzü olacağını ifade eden Savaş, “Burası daha önce mevlevihaneydi. Sonra ticaret alanı olarak faaliyet gösterdi. Biz yeşil alan yapılmasını istedik. Anıtlar Kurulu bina yapılabilir kararı verince itirazımız oldu. 27 milyon lira biz vereceğiz. 7 milyon lira Antakya Belediyesi verecek ve burası kent meydanı olacak. Sayın Valimizle görüşeceğiz. Türkiye çapında yarışma programı başlatacağız. Yarışma sonunda buraya kent meydanı hüviyeti kazandıracak projeyi seçerek yürürlüğe sokacağız.” dedi.

‘Bazıları rantı, biz halkı ön planda tutuyoruz’

Torun, Lütfü Savaş’ın açıklamalarının ardından, “İsteseniz burayı alışveriş merkezi yapabilirdiniz ama vatandaşların nefes alabileceği bir alan yapmayı tercih etmişsiniz. Bazıları rantı önde tutarken siz halkı önde tutmuşsunuz. Bu da belediyecilik anlayışınızı ortaya çıkarıyor” diyerek halktan yana duruş sergileyen Başkan Savaş’a teşekkürlerini iletti.

Seyit Torun , beraberindeki heyetle daha sonra  İl Başkanlığında ilçe başkanları ile yaptığı toplantının ardından Hatay’ın 4 CHP’li belediyesi Samandağ, Defne, Arsuz ve Erzin’i ziyaret edecek, Kırıkhan’da ise cami açılışı gerçekleştirecek.

Bir cevap yazın