Yeni fakülte İskenderun’u uçuracak!

Belen ve Arsuz’daki yangınlarda zarar gören alanlara İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen fidan dikim törenine katılmak üzere ilçeye gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İskenderun için önemli bir yatırım sözü verdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, aldıkları karar doğrultusunda 81 il, 160 ilçedeki 365 oda ve borsada her kişi adına fidan katkısı talep ettiklerini ve bu kapsamda 31 binden fazla fidanın yanan alanlar için bağışlandığını belirterek, yeniden oluşturulan ormanların milletin birliği ve beraberliğini yeniden pekiştireceğini ifade etti.

‘Geleceğe nefes’ sloganıyla düzenlenen ağaç dikim töreninin ardından, ilk ve tek Fahri Doktora diplomalı üyesi olduğu İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’ni ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, projesi hazırlanan İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin önümüzdeki yıl TOBB tarafından yapılması sözünü verdi.

İSTE Rektörü Tolga Depçi, Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sözünü verdiği, projesi İSTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Müfit Tennioğlu tarafından çizilen uçak görünümlü fakülte ve gerçekleşen ziyaretle ilgili şu açıklmayaı yaptı: “Üniversitemizin ilk ve tek Fahri Doktora diplomalı üyesi Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Levent Hakkı Yılmaz ile projesi İSTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Müfit Tennioğlu tarafından hazırlanmış olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizin ayrıntılı çizimlerini paylaştık. İskenderun, Dörtyol, Erzin Ticaret ve Sanayi Odalarımız ile İskenderun Ticaret Borsamızın destek yazıları ile de Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu beyden Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülte binamızın önümüzdeki yıl TOBB tarafından yapılması sözünü aldık. Sayın Başkanımıza, Sanayi ve Ticaret Odalarımıza ve Ticaret Borsamıza şahsım ve üniversitem adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Bir cevap yazın