Osmaniye OSB’de büyüme hamlesi!

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı, 112 sanayiciye tahsis edilmiş olan karma OSB’de artan yatırım talepleri karşısında, genişleme faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.


Yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan Osmaniye OSB çevresinde koruma altına alınmış yeraltı doğal su kaynakları olduğu için genişlemenin bu konu dikkate alınarak planlandığını vurgulayan Tosyalı, 3 ayrı bölgede 1220 dönüm alan için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Osmaniye OSB’nin konum olarak Adana, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi illerin ortasında,kavşak noktasın da bulunduğuna dikkat çeken Tosyalı, karayolu ve otoban ulaşım olanaklarına ek olarak yakında OSB’nin demiryolu ve denizyolu olanağının sağlanacağını açıkladı.


Osmaniye OSB’nin genişleme faaliyetlerinin OSB’nin çevresinde koruma altına alınan yeraltı doğal su kaynakları dikkate alınarak planlandığını belirten OSB Başkan Vekili Şerif Tosyalı, “Bölgemizin etrafındaki hazineye ait arazilerden, su havzası dışında tespit ettiğimiz 200, 370 ve 650 dönüm olmak üzere üç ayrı alan var. Bu alanlardan 200 ve 370 dönüm olanların yer seçimleri yapıldı, zemin etüdü ve harita çalışmaları devam ediyor. Diğer 650 dönümle ilgili olarak ise yakında yer seçim sürecini tamamlayacağız.Yatırım taleplerinde son aylarda hızlı bir artış var. Çok sayıda firma yer talebinde bulundu” dedi.

Tosyalı, yaklaşık 11 km. uzaklıktaki Burnaz mevkiinde Tosyalı Holding tarafından kurulacak limanla OSB arasında karayolu yapıldığını, demiryolu bağlantısının da olacağını belirterek “Tüm altyapı ve üstyapı yatırımlarımız tamamlanmış durumda, sorunsuz olarak sanayicilere hizmet veriyoruz. Yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan Osmaniye OSB’de geçen yıl pandeminin ilk aylarında elektik doğalgaz tüketimi gibi göstergelerde yüzde 30 düşüş yaşandı, daha sonra tekrar yükselme eğilimine girdik.Dahada genişleyen Osmaniye OSB’deki tüm tesislerin doğalgaz ihtiyacını kesintisiz ve hızlı şekilde karşılamak için altyapı hazırlandı ve yeni bir RMS/A israsyonu kurulumunda sona gelindi” diyerek, doğalgaz çalışmalarının hız kazandığını ifade etti.

2015 yılında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden yurt genelindeki ‘En çevreci OSB’ ödülünü aldıklarını hatırlatan Tosyalı, yenilenebilir enerji konusunda kayda değer yatırımlar yaptıklarına dikkat çekti.

Bir cevap yazın