Bir hafta hava kapalı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü(MGM) tarafından paylaşılan 18-24 Mart haftalık hava durumu tahminine göre; Hatay önümüzdeki 5 gün yağışlı, çok bulutlu ve soğuk havanın etkisi altında olacak.

Ülkenin büyük bir bölümünde 7 gün boyunca aralıklı devam edecek yağışların hafta sonu hafiflemesi beklenirken, Akdeniz’de de Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Güneydoğu boyunca sağanak geçişleri, buzlanma ve don etkili olacak.

Doğu Akdeniz’de de bugün için fırtına uyarısı veren genel müdürlük, Akdeniz’de rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceğinin ve etkisini bugün akşam saatlerinde kaybedeceğinin tahmin edildiğini duyurdu.

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istenirken, “Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği bekleniyor. Beklenen yağışların kıyı kesimlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış, iç kesimlerde yağmur, rakımı 1200m ve üzerinde olan yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Osmaniye ile Hatay’ın Erzin ve Dörtyol ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, kıyı kesimlerde ise zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.”

Bir cevap yazın