Hatay’da mesleki eğitimin röntgeni çekildi!

Bir dizi ziyaret ve inceleme programı kapsamında Hatay’a gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer, Kırıkhan’ın ardından İskenderun’a geçti.

Kırıkhan’da Başkan Ayhan Yavuz ile birlikte Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Özer,  daha sonra Koruma Klor Deterjan Fabrikasında incelemelerde bulundu.

İskenderun’da da Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret ettikten sonra, eğitim odaklı istişare toplantısı gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Özer, daha sonra İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yürütülen çalışmaları ve projeleri inceledi.

Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’i İskenderun’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tosyalı, ilçedeki okulların ve laboratuvarların eksikliklerinin giderilmesi noktasında verdikleri eğitim desteklerinin yanı sıra ilçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Meslek liselerinin koronavirüs salgını sürecinde önemli bir performans gösterdiğini anlatan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer, 3 bin 574 mesleki teknik eğitim okulunun üretim kapasitesini arttırarak öğrencilerin uygulama becerisi ile birlikte, öğretim ve istihdam çevrimini de güçlendirmek istediklerini anlattı.

Ziyaretlerinde, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’ın da eşlik ettiği Özer, İskenderun’un ardından Payas’a geçti.

Bir cevap yazın