EXPO’da kültürler geçidi yaşanacak!

Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ardından, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti.

EXPO2021 hakkında bilgiler veren Başkan Savaş, Hindistan’ı EXPO2021’de baharatlarıyla ünlü mutfağıyla ağırlamak istediklerini belirtirken, Büyükelçi Panda’ya Hatay’a ait ürünlerin olduğu hediyeleri takdim etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da, Büyükelçi Panda’yı tarihin en eski yerleşim birimlerinden biri olan, her dinden ve kültürden vatandaşlarımızın karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşadığı medeniyetler kenti Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Hindistan Büyükelçisi Sanjay Kumar Panda  da coğrafi yönden olduğu kadar tarih ve kültür açısından da çok önemli bir şehir olan Hatay’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, EXPO Hatay organizasyonunu bildiğini ve ülkesinin de fuarda yer alacağını ifade etti.

Hint kültürünü buraya taşımak için gerekli çalışmaları yapacağını ifade eden Büyükelçi Panda, misafirperverliklerinden dolayı Vali Doğan ile Başkan Savaş’a teşekkür etti.

Bir cevap yazın