Başkan Savaş’ın EXPO’ya davet listesinde yok yok!

Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından, birçok ülkenin büyükelçisi ile görüştü.

Başkan Savaş, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na EXPO Hatay 2021 çalışmalarına ilişkin bilgiler aktarırken, İspanya Krallığı Büyükelçisi Francisco Javier Hergueta Garnica, İsveç Krallığı Büyükelçisi Staffan Herrström ile Kuveyt Büyükelçisi Hhassan Al-Zawawi’yi de EXPO Hatay 2021’e davet etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, EXPO ile Hatay’daki huzur ikliminin dünyaya tanıtılacağını belirtirken, Hatayspor’u da takip ettiğini belirterek, takıma başarılarının devamını diledi.

Büyükelçi Francisco Javier Hergueta Garnica ile görüşen Başkan Savaş, İspanya kültürünü EXPO Hatay’da ağırlamak istediklerini belirtirken, Büyükelçi Garnica da önemli gastronomi merkezlerindeki mutfak akademileri ile EXPO Hatay’da yer almayı arzu ettiklerini ifade etti.

Savaş’ın EXPO Hatay davetinden mutluluk duyduğunu ifade eden İsveç Büyükelçisi Staffan Herrström Hatay’ın etkileyici bir geçmişe sahip olduğunu ve  EXPO’yu yakından bildiğini belirtirken, “İstanbul’daki konsolosluğumuz ile birlikte EXPO Hatay’da yer almak için çalışmalar yürütüyoruz. Hatay’daki etkinliğin olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum” diyerek Hatay’ı ilk fırsatta ziyaret edeceğini söyledi.

EXPO Hatay ile Orta Doğu’daki barışa katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Savaş, Kuveyt Büyükelçisi Ghassan Al-Zawawi’ye Kuveytli dostlarını Hatay’da görmek istediklerini söyledi.

EXPO Hatay’ın bölgeye olumlu anlamda hareket getireceğini ifade eden Al-Zawawi, organizasyonu kalpten desteklediklerini belirtti.

Görüştüğü tüm bürokratlara Medeniyetler Bahçesi temasıyla yapılacak EXPO Hatay’ın içeriğini anlatan Savaş, yüzlerce yıl ticaretin merkezi olan şehrin 13 medeniyete ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Bir cevap yazın