Hatay’ın yüzü ‘Aydın’landı

Belen’de yaklaşık 6 yıl başarıyla sürdürdüğü kaymakamlık görevinin ardından İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevine atanan Abdulaziz Aydın, Hatay ziyareti kapsamında Vali Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti. Belen’in yanısıra birçok ilçede de kaymakam vekilliği yaparak Hatay’ı yakından tanıyan Abdulaziz Aydın, bu kez göç alanında yapılan çalışmalar ve ‘Sosyal Hayatta Uyumun Desteklenmesi’ projesi için Hatay’daydı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette, Göç İdaresi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Abdulaziz Aydın, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a kabulünden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederken, göç idaresince yapılacak olan çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Belen’deki görev sürecinden bahsederken, Hatay’ı da özlediğini ifade eden Aydın, Vali Doğan ziyaretinin ardından Aydın Keskin Kadıoğlu ile birlikte Hatay Valiliği Göç Danışma Merkezi’nin teknik çalışmalarını ve İl Müdürlüğü’nün gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri yerinde inceledi.

Hatay’a gelen Göç İdaresi’nin iki daire başkanı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Göç Danışma Merkezi’nin kadın çalışanlarına çiçek dağıtarak, günlerini kutlamayı da ihmal etmedi.

“Farklı yüreklere sevgi ve kardeşlik diliyle dokunuyoruz”

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu da ayrıca ‘Sosyal Hayatta Uyumun Desteklenmesi’ projesi kapsamında Hatay Altınözü Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde Teknoloji ve Robotik Kodlama atölyesini ziyaretler ederek, öğrencilerin ürettiği teknoloji ürünlerini inceledi.

GÖÇDER Hatay İl Şubesinin temsilcileri ve Kızılay yetkilileri ile de biraraya gelen Kadıoğlu, “ Sivil Toplum Kuruluşlarımız göç alanında yapılan çalışmaların en önemli paydaşlarıdırlar.. Bu doğrultuda göç ve uyum konusunda çalışmalarını gerçekleştiren GÖÇDER Hatay İl Şubesinin temsilcilerinin ardından,  Kızılay ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz, içerisinde birçok sosyal aktivite ve sportif faaliyet bulunduran “Sosyal Hayata Uyumun Desteklenmesi Projesi” ile ilgili olarak istişarede bulunduk. Göç İdaresi olarak, farklı yüreklere, farklı tenlere tek gerçek lisan olan sevgi ve kardeşlik dili ile hizmet edebildiğimiz için gururluyuz” dedi.

Bir cevap yazın