Arsuzlu Kadınlar bu meclisle daha güçlü!

Arsuz Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği basın açıklamasında dayanışmanın ve yan yana olmanın önemini ortaya koyarken, kadın cinayetlerinin arttığı günümüzde artık kadının değerinin farkedilmesini istedi.

Arsuz Kent Meydanı’nda, pandemi tedbirleri kapsamında Arsuzlu Kadınları biraraya getiren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Remziye Berkyürek ve yönetimine, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven, Arsuz Kent Konseyi Başkanvekili Leyla Sakaroğlu, CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Leman Yılmaz, İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Kadın Platformu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerin kadın temsilcileri eşlik etti.

Arsuz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Remziye Berkyürek, yaptığı konuşmada kadınların sıkıştırıldıkları kalıplara dikkat çekip, toplumsal cinsiyet eşitliği mesajı verirken,  “Kadınlar; toplumun temel direğidir. Onlar eş, anne, sevgili, çocuk olabiliyorlar. Ancak unutulmamalıdır ki; kadınlara eğitim fırsatı verildiğinde toplumda öncü olma potansiyeli taşırlar. Bunun dünyada örneği çoktur. Maalesef, kadınlar bugün yargı ve beklenti kalıpları içerisinde sıkıştırılıyor ve çoğu kez sevdikleri tarafından cinayete kadar gidebilen her türlü şiddete ve tacize maruz kalıyorlar. Bunları yapanlarda mevcut adalet sistemi sonucu aklanıyorlar.  Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların şiddete maruz kalmadığı, ekonomik özgürlüğünün yanısıra değerlerinin farkedildiği, bireysel ve toplumsal eşitliğinin sağlandığını görmek umuduyla Arsuz Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bütün kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, nice 8 Martlar diliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın