GÜBRETAŞ, topraktan aldığı gücü, geleceğe nefes yaptı!

Kuruluşundan bugüne, tarım sektöründe öncü rol üstlenen GÜBRETAŞ Gübre Fabrikaları Türk A. Ş. 69’ncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, İskenderun Sarıseki mevkiinde 11 bin 111 çam fidanını toprakla buluşturdu.

Hatay’da çıkarılan orman yangınlarında zarar gören alanların ağaçlandırması dolayısıyla başlatılan ‘Geleceğe nefes’ kampanyasına destek veren Gübretaş, ‘69 Yıldır bu topraklara değer katıyoruz’ sloganıyla İskenderun’da oluşturduğu Gübretaş Hatıra Ormanı ile toprak için değer üretmek çabasını ortaya koydu.

Gübretaş’ın topraktan aldığı gücü, yine toprağa yansıtmak hedefiyle gerçekleştirdiği fidan dikim törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Gübretaş İskenderun Tesis Müdürü Ali Arslan,  İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Orman İşletme Şefliği yetkilileri  ve davetliler katıldı.

GÜBRETAŞ’ın yıllardır sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmalarının merkezinde toplumsal fayda ve eğitim olduğuna dikkat çeken Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, “Çiftçilere ve sektördeki ziraat mühendislerine yönelik eğitim faaliyetlerinin yanısıra, yaptırdığımız okulların ve ziraat fakültesi öğrencilerine özel eğitim bursu ile destek olduğumuz sosyal sorumluluk anlayışımızın bir örneği olan GÜBRETAŞ Hatıra Ormanı ile burada toprağa bakış açımızı dikeceğiz. 11 bin 111 ağacı daha toprakla buluştururken, bu topraklara değer katma çabamızı da gelecek kuşaklara aktarmış olacağız. Bu orman, hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, Türkiye’nin köklü kuruluşu olan Gübretaş’ın kuruluşunun 69. Yıldönümünü kutlarken, Geleceğe Nefes kampanyasına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Genel Müdür Yumaklı, daha sonra belediye başkanları Fatih Tosyalı ile İbrahim Gül’e üzerinde ‘bu toprakların renklerinde biz varız’ yazılı plaket takdim etti.

Bir cevap yazın