Akdeniz’deki mücadeleye Hatay da HADO ile katılacak!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Deniz Otobüsü(HADO) gümrük sahası inşaatının tamamlandığını, bakanlıklarla yapılan yazışmaların tamamlanmasının ardından seferlerin başlayacağını açıkladı.

Gastronomi şehri Hatay’ın EXPO ve HADO ile refah seviyesinin artacağını ifade eden Başkan Savaş,  HADO ile Hatay’ın Akdeniz’deki enerji ve gıda mücadelesinde ‘Biz de varız’ diyeceğini ifade etti.

 Madenli Balıkçı Barınağı’ndaki HADO sahasından seferlere başlamayı dört gözle beklediklerini ifade eden Başkan Savaş, “Hatay’ın yedi ilçesinin denize kıyısı var. Deniz yoluyla Orta Doğu’ya açılan bir kapımız olsun istiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kuzey Afrika’ya kadar gidebilecek gemi seyahatlerimizin olmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin serhat şehri olarak, Akdeniz’deki enerji ve gıda mücadelesinde biz de varız demek istiyoruz. Ticaret ve turizme katkı sağlamasını istiyoruz. Gümrük sahamızı yaptık ve inşaatımız bitti. Arkadaşlarımız bakanlıklarla ilgili yazışmaları yapıyorlar. Onlar da bittiği zaman Beyrut, belki Hayfa Limanı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne seferler düzenlemeye başlayacağız. HADO, ülkemize ve Hatay’a çok büyük bir kazanç sağlayacak” dedi.

Bir cevap yazın