İşte kademeli normalleşme adımları

İller, tedbirli ve kademeli normalleşme planı kapsamında risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Kategoriler düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak belirlendi. Buna göre atılacak normalleşme adımları kapsamında hayata geçirilecek düşük riskli il statüsünde bulunan Hatay’da kafe, restaurantlar 07.00 – 19.00 saatleri arasında %50 kapasite ile açılırken, haftasonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırıldı.

Beştepe’de 3,5 saat süren Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yeni normalleşme planını açıkladı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı.

DÜĞÜN VE NİKAHLAR

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.


(Kovid-19) Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek.”

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek. 

Bir cevap yazın