Bahçeşehir’in Yıldız’ı TÜBİTAK’ta parladı!

Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 11.sınıf öğrencisi Ada Yıldız , TÜBİTAK 28. Bilim Olimpiyatları Fizik dalı 1. Aşamasını kazanıp, 2. Aşamaya girmeye hak kazanan Türkiye’deki ilk 50 öğrenci arasında yeraldı.

2 Mart Salı günü TÜBİTAK’ ın TÜSSİDE yerleşkesinde 2.aşama sınavına girecek olan Yıldız, Hatay Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Aytaç Erdoğan ile Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko’ yu makamında ziyaret etti.

Bu sürece nasıl başladığını, nasıl çalıştığını ve mühendislik hayallerini Milli Eğitim Müdürü Çerko ile paylaşan Yıldız, birinci aşamaya hazırlanırken biraz zorlandığını, ancak ilerleyen süreçte çalıştıkça yoğun tempoya alıştığını söyledi. 2.aşamaya geçtiği için mutlu olduğunu söyleyen Yıldız, pandemi dolayısıyla online olarak düzenlenen TÜBİTAK kamplarına katıldığını bu sürede hem okul derslerine, hem de 2.aşamaya hazırlandığını dile getirdi.

Bu başarının kolay olmadığını, son 6-7 yıldır bu bölgede fizik alanında 1.aşamayı geçen öğrenci olmadığını ifade eden Lise Müdürü Aytaç Erdoğan da öğrencilerinin daha başarılı olması için okul olarak tüm desteği vermeye devam edeceğini belirterek, Ada Yıldız gibi diğer öğrencilerinin de bu tip olimpiyatlara hazırlanmaları için programlarını sürdüreceklerini söyledi.

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko da, bu alanda başarısından dolayı Yıldız’ı kutlayarak, “Bilim alanında böyle bireyler kolay yetişmiyor. İlimizden böyle öğrencilerin çıkmasından gurur duyuyoruz. Öğrencimizin ileride ülkesine, milletine faydalı işler yapacağından eminim. Ada gibi genç ve aydınlık fikirler oldukça, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkacağından hiç şüphem yok” derken, Yıldız’a gireceği 2.aşama sınavında başarılar diledi.

Bir cevap yazın