Hatay -4 dereceyi görecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay’ın da içinde bulunduğu 43 il için sarı kodlu buzlanma ve don uyarısı verdi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde soğuk havanın etkili olacağı belirtilirken, 22 -28 Şubat tarihleri arasında buzlanma ve don olayı beklendiği belirtildi.

Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz bölgesinin (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye) kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istenirken, Hatay’da bu gecenin -4 dereyi göreceği ifade edildi. Hafta sonuna kadar etkili olacak soğuk hava dalgası kapsamında Hatay’da en düşük sıcaklık 0 derece, en yüksek hava sıcaklığının 18 derece olması bekleniyor.

43 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji tarafından paylaşılan uyarı haritasında; Adana, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, Kars, Kırklareli, Manisa, Muş, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Van, Bayburt, Bartın, Yalova, Düzce, Ağrı, Aydın, Bingöl, Bursa, Edirne, Giresun, Hakkari, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Muğla, Ordu, Sakarya, Siirt, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Şırnak, Ardahan ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı verildi.

Bir cevap yazın