İskenderun Belediyesi, borçlara karşı taşınmazları gözden çıkardı!

İskenderun Belediye Meclisi, komisyonlara havale edilen 4 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 2 kez askıya çıkarılan Kent Merkezi ve Yakın Çevresine yönelik 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazların değerlendirilmesi amacıyla meclis kararı alınması ile 2. Mıntıka 1290 nolu parsele yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulamalı İmar Planı Değişikliği ile ilgili 2 komisyon raporu toplantıya yetişmediği için bir sonraki meclise ertelendi.

Asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılması için İskenderun Belediyesi ile Asansör Kontrol Muayene Bel. Eğt. ve Taah. Tic. Ltd. Şti. arasında imzalanan protokol gereğince belirlenen kontrol hizmet bedelinin yüzde 10’una karşılık gelen bedelin idare payı olarak belediye tarafından alınması yönünde gerekli meclis kararı hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda da ayrıca, mülkiyeti belediyeye ait olan Sakarya Camisi’nin bulunduğu Aşkarbeyli mıntıkası 3013 ada 10 parsel, Karatoyuk Camisinin bulunduğu Şevre İmar mıntıkası 1168 ada 22 parsel, Sanayi Camisinin bulunduğu Aşkarbeyli mıntıkası 2982 ada 1 parsel, 2982 ada 2 parsel, 2982 ada 9 parsel, Aşkarbeyli İmar mıntıkası 2982 ada 10 parsel, üzerinde güvenlik birimine ait bina bulunan Aşkarbeyli mıntıkası 6727 parsel ile Akçay mıntıkası 1314 ada 18 parsellerin borçlara karşılık Maliye Bakanlığı’nca satın alınması karşılığında Maliye Hazinesine, borçlarımıza karşılık Sosyal Güvenlik Kurumuna bedelli olarak devri yönünde karar alınması, alınan kararların uygulanması aşamasında Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’ya ve Encümene yetki verilmesi ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da oy birliği ile kabul edildi.

Bir cevap yazın