Vakıflar, Afrin’deki kültürel mirasa çağ atlattı!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, yurt dışındaki Vakıf Kültür mirasının korunması kapsamında Afrin’de sürdürülen çalışmalarda sona yaklaştıklarını söyledi.

Hatay’daki eserlerin yanısıra Afrin’deki kültürel mirasa da sahip çıktıklarını anlatan Çiçek, ataların miras bıraktığı eserlerden vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde faydalanması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını kaydetti.

Suriye’nin Afrin Bölgesindeki kültürel ve tarihi değerleri yeniden canlandırma ve geleceğe aktarma hedefi kapsamında iki etap şeklinde gerçekleşen restorasyon çalışmalarında gelinen son durumu yerinde inceleyen Çiçek, mart ayında açılışı yapılacak olan Şeyh Hadid bölgesindeki Ömer Bin Hattab Camii ile Şerran`daki Nebi Huri Türbesi için oldukça heyecanlı olduklarını söyledi.

Afrin’deki çalışmaların vatandaşlar tarafından da ilgiyle takip edildiğini ifade eden Çiçek, “Emekle, alın teriyle, yeterli teknik kapasitemizle, inanarak sürdürdüğümüz Suriye Afrin’de bulunan iki adet Vakıf Kültür Varlığı eserin restorasyonunda son aşamaya geldik. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak, Vakıf Kültür Mirasının korunması için gayretle çalışıyoruz. Afrin’de fiziksel anlamda oldukça yorgun olan bu iki tarihi yapıyı sosyal donatıların ihyası ve sosyal hayatın devamını sağlamaya yönelik çalışmalarımız tamamlandı” dedi.

Bir cevap yazın