Suriye sınırında uyuşturucu avı!

Hatay Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele(NSM) ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye sınırından ülkeye geçirilmek istenen 5 kilo 250 gram kubar esrar ile maddesi ile 10.000 adet Captagon hap ele geçirdi.

Uluslarası Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti yapan şahıslara yönelik olarak  yapılan çalışmalarda, NSM ekipleri Suriye’den ülkemize sevk edilmek üzere iki sınır arasında bulunan güvenli bölgede uyuşturucu madde saklandığını tespit etti.  Sınır Hudut Birliği görevlileriyle yapılan ortak operasyon sonucunda, sınır hattında 5 paket halinde toplam daralı ağırlığı 5 kilo 250 gram Kubar Esrar Maddesi ele geçirildi.

Yasak askeri bölgede uyuşturucu!

Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, istihbarı çalışmalar sonucunda elde ettikleri Altınözü Hacıpaşa Mahallesi’ne Suriye’den yasadışı yollarla uyuşturucu madde ve silah geçirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Hacıpaşa Mahallesinde Hatay İl J.K.lığı ile Hudut Birliği ekipleri ile uyuşturucu madde arama köpeği (Öğle) ve tütün arama köpeği (Divit) ile birlikte gerçekleşen operasyonda Hacıpaşa Mahallesi Eski Karakol Çöplük  Mevkii  (Askeri Yasak Bölge) içerisinde 10.000 adet uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen Captagon hap  ve 1 adet Rusya 1941 menşeili PPSH-41 marka tamburalı makinalı tüfek ele geçirildi.

Bir cevap yazın