İstikbal Göklerdedir!

Boğaziçi Üniversitesi…
Ülkemizin en başarılı, en köklü, Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin eğitim görmek için hayaller kurdukları üniversite.

Burada öğrenim görmüş, bilime, sanata ve ekonomiye yön veren, ülkemize hizmet eden birçok aydın mezunlar var günümüze ışık tutan, ilham kaynağı olan.

Her zaman başarılarıyla duymaya alışık olduğumuz üniversiteyi, son günlerde akılalmaz kaoslar içerisinde hayretle izler olduk.

Çok yazık!
Eğitimi ticarete alet ettiniz, şimdi ise sırada siyaset mi var?

Yakışmıyor!
Barışçıl protesto eden, hakkını savunan, düşüncelerini özgürce paylaşan öğrencilere saldırmanın nasıl bir gerekçesi olabilir?
Farklı görüşlere sahip olmak, nasıl bir tehdit unsuru oluşturabilir?

İtip-kakmalarınızla, bağırmalarınızla, hakaretlerinizle ve haksız komutlarınızla aşağı bakacak gençler değil bu gençlik!

Dilediğiniz kadar zor kullanın.
Güç; coplarınızda, kaslarınızda, biber gazlarınızda değil, beyinlerdedir!

O gençler; geleceğin mühendisleri, akademisyenleri, toplumun karar alma merciinde yer alacak, bilgi birikimleriyle yön verecek değerli insanlardır.
Çocuklarınızın geleceklerini o yüreği ve zihni parlak gençler inşa edecek.
Şimdi zor kullanmaya devam edin!
Fakat bunları da hesaba katın!!!

Şimdi, vicdanınıza sesleniyorum!
Dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde eğitim gören gençlere destek olmuyorsunuz, hiç olmazsa ışıklarını söndürmeye çalışmayın!

Ülkemizde; siyasi çekişmelerin, ekonomik sıkıntıların içerisinde o pırıl pırıl düşünceleriyle okumanın yeteri kadar zor olduğu yadsınamaz bir gerçek.
Daha da zorlaştırmayın!

Tüm gücünüzle itseniz de bir faydası olmayacak. Kanayan, ağrıyan yalnızca dizimiz-dirseğimiz olacak; düşüncelerimiz zarar görmeyecek.

Bizler ATATÜRK’ÜN GENÇLERİYİZ!
Düştüğümüz zaman yeniden kalkarız ve yine göklere bakmaya devam ederiz.
Çünkü; biliriz ki ‘İSTİKBAL GÖKLERDEDİR’!!!

Unutmayın; fikirler ölmez!
İzinden gittiğimiz ‘ATATÜRK İLKELERİ’ yolumuzu daima aydınlatır.

Bir cevap yazın