Büyükşehir heyelanın kapattığı yolları açtı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta etkili olan aşırı yağışların etkilenen Arsuz’un Beyköy Mahallesi bağlantı yolunda dolgu ve güçlendirme çalışması gerçekleştirdi.

Yağışlar sebebiyle meydana gelen toprak kayması neticesinde kullanılamaz hale gelen yolu hummalı çalışmalarıyla kısa sürede eski haline getiren Büyükşehir ekipleri, Işıklı Mahallesi’nde tıkanan menfez ve yağmur suyu kanallarını da iş makineleriyle temizledi.

Beyköy Mahalle Muhtarı Orhan Özkan, mahallede yağışların sebep olduğu olumsuzlukların ortadan kaldırıldığını belirterek, “Sel sebebiyle büyük zarara uğradık. Büyükşehir ekipleri, herhangi bir talep olmadan bölgeye gelip çalışmaya başladı. Ekiplere ve HBB Başkanı Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederim” dedi.

Yağışların azalmasıyla birlikte çalışmalarına hız kazandıran ekipler, İskenderun Sakıt Mahallesi’nde yağmur suyu geçiş noktalarına büz döşeyerek yaşanabilecek tehlikelere karşı önlem aldı.

Büyükşehir ekipleri ayrıca yağmur sularının taşıdığı çamurlar sebebiyle evlerine giremeyen vatandaşların derdine de derman oldu. Antakya Saraycık Mahallesi’nde evlerinin önünde biriken çamur yığınlarını iş makineleri yardımıyla temizleyen HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, site sakinlerine derin bir nefes aldırdı.

Bir cevap yazın