Dolandırıcıların yeni hedefi dağıtılan tabletler!

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, MEB tarafından öğrencilere ulaştırılması için okullara gönderilen ‘Ücretsiz Tablet Bilgisayar’ları fırsat bilerek dolandırıcılık girişiminde bulunanlara karşı velileri uyardı. Bakanlık adına açılan sahte hesaplarla, a karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

İnternet üzerinden bakanlığa aitmiş gibi görünen ve ‘Ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu’ şeklinde sahte başvuru siteleri oluşturulduğuna ve velilerden iletişim bilgisi ve kişisel veri toplandığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşlardan bu sitelere itibar etmemelerini isterken, bu web sitelerini Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi ‘444 0 632’ nolu telefon hattına ihbar etmeleri yönünde bilgilendirdi.

İskenderun’da 405 tablet dağıtıldı

İskenderun’da tablet dağıtımına 25 Aralık 2020 tarihinde başlandığını ve şuana kadar 405 tabletin öğrencilere ulaştırıldığını belirten Müdürlük yetkilileri, “Tablet bilgisayarlar öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığımızdan gelen listeye göre dağıtılmaktadır. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak listelere ekleme yapamıyoruz. Bakanlığımızın açıklamasına göre listeler öğrencinin başarısına, ailedeki kardeş sayısına ve ailenin ekonomik durumuna göre belirlenmiştir. Bakanlıktan gelen listeye herhangi bir müdahale edilememektedir. Tablet bilgisayarların dağıtımı internet hattı aktif edilmiş sim kart ile birlikte yapılmaya devam etmektedir. Okul Müdürlerine tablet, simkart ve öğrenci listesini Milli Eğitim Bakanlığı göndermektedir. Okul idareleri bu tabletleri öğrenci velisine tutanak karşılığında teslim etmekte ve TEFBİS sistemine işlemektedir. Tablet bilgisayar konusunda bakanlığımızdan bize gelen tüm bilgileri velilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Velilerimizin herhangi başvuru yapmasına gerek yoktur. Sadece resmî olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okullar tarafından yapılan duyuruları dikkate almalarını önemle rica ediyoruz” diyerek, velilere dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Bir cevap yazın