İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Hatay’da

Suriye’ye gönderilen insani yardım faaliyetlerini yerinde incelemek üzere Hatay’a gelen İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney, Vali Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti.

İrlanda Ankara Büyükelçisi Sonya McGuinness ve beraberindeki heyetle birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara’da yaptıkları görüşmelerinin ardından Hatay’a geçen Bakan Simon Coveney, İrlanda’nın 1 Ocak itibarıyla BM Güvenlik Konseyi geçici üyelik görevine seçildiğini ve bu üyelik kapsamında ilk ziyaretlerden birini Türkiye’ye yaptığını ifade etti.

‘Türkiye, cömert bir ülke”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Covaney, ayrıca konsey üyeliği boyunca barışın oluşturulması, çatışmaların önlenmesi konusunda çalışmaların güçlendirilmesi ve hesap verebilirliğin artırılması konularının üç temel ilkeleri olduğunu söyledi.

Coveney, konseyin Suriye’deki insani durum ve siyasi durumla ilgili olarak sorumluluklarının farkında olduğunu ifade ederek, “Sizin ülkenize de son derece büyük etkileri var bunun da bilincindeyiz. Biz Türkiye’yi milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yaparken gösterdiği cömertlikten dolayı da tebrik ediyoruz. Tabii ki de İrlanda ve AB sizi desteklemeye devam edecek. Biz insani yardımların da burada ihtiyacı olan kişilere ulaşabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İrlanda gerçekten Suriye krizine son derece önemli insani yardımlar sağlamış durumda. Son yıllarda yaklaşık 170 milyon avroluk bir katkımız oldu. Bu da dünyanın her yerindeki insani krizlere sağlamış olduğumuz en büyük desteği ise oluşturuyor” dedi.

Bir cevap yazın