Vali Doğan, Başsavcı ile işbirliği yaptı!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, denetimli serbestlik kapsamında haklarında kamuya yararlı bir işte çalıştırılma kararı verilen hükümlülerin çalışmasına yönelik düzenlenen işbirliği protokolünü imzaladı.

Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda haklarında kamuya yararlı bir işte çalıştırılma kararı verilen hükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlamak, sosyalleşmelerini teşvik ederek üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan işbirliği protokolüne Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman imza attı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan protokol öncesinde yaptığı konuşmada, “Ceza adaletinin temel amacı hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması ve tekerrürün önlenmesidir. Bu nitelikte bir infaz rejiminin unsurları, cezaevinde çalışma, tekrar topluma katılmayı sağlayıcı eğitim ve alıştırma tedbirleri ile yeniden sosyalleştirmedir. Başsavcılık ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yapacağı tasnife göre hükümlülerimizi, sosyal hayata adapte etmek ve sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine hazırlamak için hükümlülerimizin kamu hizmetinde bulunmaları hem kendileri hem toplumumuz açısından da faydalı olacaktır” dedi.

Protokol imza törenine Vali Doğan’ın yanı sıra, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Bir cevap yazın