Depremde hayat kurtaran davranış!

Vatandaşları deprem konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için yola çıkan VE Hatay’daki son durağı İskenderun’da konuşlanan Deprem Simülasyon Tırı’nı İskenderun Kaymakamlığı personelinin ardından, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri ziyaret etti.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in uhdesinde, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök ve beraberindeki kaymakamlık personeli ile yangın, deprem ve sel gibi doğal afetlerde vatandaşların yanında olan Büyükşehir zabıta ve itfaiye ekipleri, bilgilendirilmenin ardından Gezici TIR’da gerçekleştirilen tatbikata katıldı.

Hatay Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün Şube Müdiresi Şerife Akçal tarafından yapılan ön bilgilendirmenin ardından Deprem Simülasyon Tırı’ndaki deprem sarsıntısı eşliğinde Depreme Hazırlık Eğitimi verildi. Akçal, deprem anında en önemli hamlenin tüm dünya genelinde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan “ÇÖK – KAPAN – TUTUN” olduğuna bir kez daha dikkat çekti.

Akçal, olası bir depremde Büyükşehir ekiplerinin üstleneceği görevin önemine dikkat çekerken, büyükşehir ekipleri de yapılan bu tarz eğitim ve tatbikatların olası durumlarda doğru hareket etmenin kadar önemli olduğunu gözler önüne serdiğini ifade etti.

Bir cevap yazın