Emoji yerine Türk motifleri alternatifi!

İskenderun Teknik Çocuk Üniversitesi(İSTE), geleceğin teminatı olan çocuklara akıllı cep telefonları sayesinde hayatımızın adeta bir parçası haline gelen emoji simgeleri yerine Türk motiflerini öğretti. Geleneksel Türk tarihinin motifleri hakkında bilgiler içeren etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken’in katılımıyla zoom üzerinden gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü İskenderun Teknik Çocuk Üniversitesi adına Dr. Öğr. Üyesi Emine Vasfiye Korkmaz’ın yaptığı etkinlikte, Tarihçi Eğitimci Asiye Güneş “Motiflerde Saklı Tarih ve İnsan” temasıyla kitap ayracı yapım atölyesi etkinliği gerçekleştirdi. Güneş, günümüz emojileri ile büyüyen çocuklara, geleneksel Türk kültürünün motiflerini eğlenceli bir biçimde aktardı.

İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, etkinlik ile bilgilerini çocuklarla paylaşan Asiye Güneş’e teşekkür ederek, “Yine pandemi koşullarında dijital ortamda düzenlediğimiz bu ve benzeri etkinliklerimize katılım sağlayan değerli ailelerimize ve onların kıymetli evlatlarına da ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Etkinliğe ilginin olmasından mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Bir cevap yazın