9 kaçak göçmen sınır dışı

Hatay İl Jandarma Komutanlığı, Reyhanlı’da düzenlediği 2 operasyonda, göçmen kaçaklığı yapan 2 kişi ile birlikte, 9 yabancı uyruklu şahıs olmak üzere 11 kişiyi gözaltına aldı.

Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde bulunan Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Takip personeli, Jandarma Suç Araştırma (JASAT) Timi ve istihbarat unsurlarının adli makamlarla koordineli olarak düzenledikleri çalışmada, ekipler Oğulpınar Mahallesi’nde belirlenen iki farklı adreste göçmen kaçakçılığı yapıldığı ve halen evlerinde yasa dışı yollarla Türkiye‘ye giriş yapan yabancı uyruklu şahıslar ile uyuşturucu madde bulundurdukları bilgisine ulaştı.

Ekipler, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen organizatör H.Ş. ve İ.Ş.’nin evlerine düzenledikleri operasyonda, Suriye uyruklu olduğu belirlenen ve kimliği olmayan 9 yabancı uyruklu şahsı ev sahipleriyle birlikte yakalarken, ayrıca bir adet çalıntı olduğu tespit edilen motosiklet, 2 adet Xiaomi marka kaçak cep telefonu,  uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 4 adet Captagon hap ve 3 gr. kubar esrar maddesi ele geçirdi.

Arama esnasında bulunan motosikletin, 20.10.2020 tarihinde Reyhanlı Varışlı Mahallesi’nden çalındığı öğrenildi. Çalınan motosiklet, A.Ü. isimli sahibine teslim edilirken, 9 yabancı uyruklu şahıs sınırdışı edilmek üzere Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gözaltına alınan organizatörlerden İ.Ş. C.Savcılığı tarafından ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılırken, H.Ş. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir cevap yazın