Arsuz’daki sel bölgesine ‘Özel’ seferberlik!

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz’da yaşanan sel felaketi dolayısıyla Arsuzlulara geçmiş olsun dileklerini iletirken, ilçede devletin tüm kurumlarının seferberlik halinde olduğunu söyledi. Madenli Zilli çayında 5 balıkçı teknesinin battığını, iki menfezin yıkıldığını, iki ev ve hayvancılık yapılan ahırların su baskınlarından etkilendiğini ifade eden Milletvekili Özel, Türk Kızılay’ının vatandaşlara sıcak yemek ve gıda yardımı ulaştırdığını belirterek, Arsuz- Samandağ yolunun da heyelan dolayısıyla kapatıldığını söyledi.

Arsuz Kaymakamlığı’nın gerekli incelemeleri yaparak hasar tespitlerini belirlediğini ifade eden Milletvekili Özel, “İki gündür yağan şiddetli yağmur nedeniyle ilçemize bağlı mahallelerde iki hemşerimizin evi ve eşyaları, hayvancılık yapan bazı hemşerilerimizin de ahırları su baskınlarından zarar gördü. Arsuz Kaymakamlığımız gerekli incelemeleri yaparak hasar tespitlerini belirledi. Türk Kızılay’ımız ile hemşerilerimize sıcak yemek ve gıda yardımı ulaştırıldı. Evleri ve eşyaları zarar gören hemşerilerimize gerekli yardımları yapacağız

Madenli Zilli çayında 5 balıkçı teknesi battı, tekneler karaya aldırıldı. Geçimi balıkçılık olan tekne sahibi hemşehrilerimize de hasar tespitine göre yardım yapacağız. Yine yağış dolayısıyla yıkılan iki menfezin de en kısa sürede yapımını sağlayacağız. Arsuz genelinde şu anda ulaşımda büyük bir sıkıntı yok. Arsuz Kaymakamlığımıza ve Belediyemize bağlı ekipler yolları açtı. Samandağ’a giden yeni yolda meydana gelen heyelan nedeniyle oluşan hasarların giderilmesi için yol ulaşıma kapandı ama en kısa sürede yolumuz da ulaşıma açılacak. Devletimiz ve tüm kurumlarımız seferberlik halindeler. Tekrar çok geçmiş olsun Arsuz.Allah memleketimizi tüm afetlerden korusun” dedi.

Bir cevap yazın