Bu proje İskenderun için, Amanos Tüneli kadar önemli!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İskenderun’a yapılacak olan Şekere ve Sakarya Otoban bağlantı yolu ve kavşak düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 44 oranında gerçekleşen Antakya – Reyhanlı ayrımı Altınözü Yolu’nun ardından Reyhanlı-Cilvegözü Sınır Kapısı Yolu, Hassa ile Kırkhan arasındaki yol yapım çalışmalarını inceledikten sonra İskenderun’a geçen Bakan Karaismailoğlu’na Hatay Valisi Rahmi Doğan ile AK Parti Hatay Milletvekilleri eşlik etti.

Şekere ve Sakarya Otoban bağlantı yolu projesini yerinde inceleyerek,  İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’dan bilgiler alan Bakanı Karaismailoğlu, planlı ve yoğun bir çalışma ile tüm projeleri kısa zamanda tamamlayıp, halkın hizmetine sunacaklarını belirterek, Hatay’ın ihtiyacı olan projeleri de vali, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte istişare ederek, öncelik sırasına göre planlayıp hayata geçireceklerini belirtti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, Şekere ve Sakarya Otoban bağlantı yolunun önemine değinerek, “İskenderun da ciddi bir trafik sorunumuz var. İlçede 100 binin üzerinde araç var.  İki yeni bağlantı yolunu yaptığımızda, ilçeye dört noktadan giriş – çıkış sağlanmış olacak. Nasıl ki Hatay için Amanos Tüneli projesi varsa, bu proje de İskenderun için o kadar büyük bir önem arzediyor” dedi.

Bir cevap yazın