Başkan Savaş, EXPO’yla ilgili merak edilenleri yanıtladı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı Başkan Lütfü Savaş yönetiminde gerçekleşti. HBB Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantı öncesi belediye meclisi üyelerinin EXPO Hatay 2021 ile ilgili gündem dışı sorularını yanıtlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXP0’2021’in 10 Aralık tarihine ertelendiğini belirterek, iki EXPO alanını da ilkbahardan itibaren kullanacaklarını belirtti.

Dünya’daki birçok organizasyonun koronavirüs nedeniyle ertelendiğini ifade eden Başkan Savaş, “EXPO’2021’in tarihi, Uluslararası Kurul tarafından 10 Aralık olarak belirlendi. Ancak bu alanları ilkbahardan itibaren etkin şekilde kullanmaya başlayacağız. Zaten kanunen bizim burayı kullanmamızda bir sakınca yok. Şehrimize gelerek faydalanmak isteyenleri, kentleri ve müesseseleri burada ağırlayacağız. Daha fazla ticaret, turizm ve tanıtım için bu organizasyon oldukça önemli. Bu yüzden hiç kimse kaygılanmasın” dedi.

EXPO alanı için inceleme gezisi

Milletvekilleri başta olmak üzere EXPO alanını görmek isteyenler için bir inceleme gezisi düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Lütfü Savaş, “Pazartesi günü saat 14.00’da belediyemizin önünden otobüsler kaldırıp; milletvekillerini, belediye başkanlarını, meclis üyelerimizi ve turizm işletmelerini EXPO alanında gezdirmek istiyoruz. EXPO alanında neler yapmış olduğumuzu ve gelinen son aşamayı sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Bir sonraki meclis toplantısı 11 Şubat Perşembe günü saat 14’00’da yapılacak.

Bir cevap yazın