Süper Ligin gol kralı Hatayspor’da!

Hatayspor’un sezon başı Ligue 1 ekibi Girondins Bordeaux’dan 300 bin Euro’ya kadrosuna kattığı Aaron Boupendza, Süper Lig’de fırtına gibi esiyor. Antalyaspor’a attığı 4 golle bir anda dikkatleri üzerine çeken Gabonlu forvet, geride kalan 17 haftada attığı 12 golle gol krallığında zirvede yer aldı.

Atakaş Hatayspor’un Beşiktaş’ı konuk ettiği maçta sergilediği performans ve attığı gollerle yine tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran 24 yaşındaki Gabonlu yıldız, Beşiktaş ile karşılaştığı maçta da 2 gol atarak, krallık yarışının zirvesini paylaştığı Beşiktaş’lı Cyle Larin’i sollamayı başardı. Larin, Hatayspor maçında attığı golle gol sayısını 11’e çıkardı. Maç öncesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a gol sözü veren Boupendza, verdiği sözü 2 golle taçlandırırken,  Hatayspor maçında attığı golle gol sayısını 11’e çıkaran Larşn ise ikinci sırada yeraldı.

Takımının en önemli hücum gücü haline gelen ve attığı her gol sonrası sevinçten havalara uçan Boupendza’nın gol krallığının yanında, Hatayspor  2020-2021 Süper Lig Sezonu asist krallığında da oldukça iddialı. Listede 8 asist ile Beşiktaşlı futbolcu Rachid Ghezzal zirvede yer alırken, 5’er asistle geriye kalan 4 sırayı paylaşan isimler arasında Hataysporlu Mame Biram Diouf da yer aldı.

Aaron Boupendza’nın gol attığı maçlar

Çaykur Rizespor: 1
Fatih Karagümrük: 2
Antalyaspor: 4
Konyaspor: 2
Gençlerbirliği: 1
Beşiktaş: 2

Bir cevap yazın