EXPO2021 ertelenecek mi?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Nisan ayında ev sahipliği yapmaya hazırlandığımız EXPO’nun pandemi dolayısıyla ertelenip-ertelenmeyeceği ile ilgili açıklama yaptı. EXPO yönetim kurulu ile görüşmelerin devam ettiğini, 10 güne kadar da EXPO’nun açılış tarihinin netleşeceğini ifade eden Başkan Savaş, verilen süre içerisinde, EXPO’nun 23Nisan’da açılacakmış gibi hazırlıklarını tamamlayacaklarını ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak açılış tarihinin netleşmesiyle, tarihi Hataylılar’la paylaşacaklarını ifade eden Başkan Savaş, Hatay’ı ticareti, turizmi ve sahip olduğu değerleriyle tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Savaş, EXPO ile ilgili yapılan eleştirilere değinerek, “Antalya EXPO’da iktidar sınıfta kaldı. Bizim koyduğumuz paranın 20 katını koydular. Bize dil uzatan arkadaşlar da iktidar yanlısı olanlardır. Onlar EXPO’ların mevzuatını getirisini ve götürüsünü iyi hesaplasınlar. En kötü organizasyon bile 7 kat para kazanmış. Ama EXPO belediyenin kar edeceği bir organizasyon değil. Biz Hatay’ın ticareti, turizmi ve tanınırlığını adına bu organizasyonu yapıyoruz. İnsanlarımızın cebine giren parayı arttırmak ve insanların kendi kendilerine yetecek seviyeye gelmeleri için buradayız . Bundan sonra içe bağımlı değil dışarıda da bağlı ekonomik çıtasını yükseltecek kuruluşlar olacak. Gastronomiden tarihsel boyutuna kadar Hatay’ı birçok açıdan uluslararası alanda tanıtacağız” dedi.

Bir cevap yazın