Bakan Soylu’nun 2021 mesaisi Hatay’dan başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021 yılının ilk günü medeniyet şehri Hatay’a gelerek, Suriye’nin İdlib kentine geçti. Beraberindeki heyetle, AFAD, Kızılay ve STK’ların destekleriyle İdlib’de yeni bir şehrin oluşturduğu briket evleri inceleyen Bakan Soylu, Suriyeli ailelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletti.

İdlib ziyaretinde Bakan Soylu’ya Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel ve Hüseyin Şanverdi ile Türk Kızılay ekipleri eşlik etti.

Suriyeli çocuklara oyuncak ve çikolata dağıtan Bakan Soylu, yetkililerden de devam eden inşa süreciyle ilgili bilgi aldı.

Soylu, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkemizle, milletimizle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ne kadar gurur duysak az İdlib’de kısa sürede AFAD, Kızılay ve STK’larla yüzbinlerce insana briket ev, milyonlarcasına gıda, hayat eli uzatılıyor. Bir kez daha sorumluluğumuzu gördüm. Milletimiz var olsun, Allahımıza hamd olsun” dedi.

Bir cevap yazın