2021 Arsuz’un en ‘Özel’ yılı olacak!

2020 yılının son mesai gününü Arsuz’da geçiren Ak Parti Milletvekili Abdulkadir Özel, yapım ihalesi 28.09.2020 tarihinde gerçekleştirilen Arsuz Devlet Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki hafta yer teslimi yapılarak inşaatına başlanacağını müjdeledi.

Arpaçiftlik Mahallesi’nde 20 bin metrekare alan üzerine inşaa edilecek olan 50 yataklı Arsuz Devlet Hastanesi arazisinde incelemelerde bulunan Milletvekili Özel, daha sonra bakanlık bütçesi destekleriyle yaklaşık 523 bin Türk Lirası maliyetle bakım ve onarımdan geçen Uluçınar Gençlik Kampı ile kısa bir süre sonra açılması planlanan ilçe kütüphanesi, Öğretmenevin’deki yenileme çalışmaları ile ilçede yapımına başlanan 5 yıldızlı oteldeki çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret ve incelemelerinde Milletvekili Özel’e ilçe Kaymakamı Musa Sarı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, ilçe Emniyet Müdürü Dinçer Dinsever Kalkan, ilçe Sağlık Müdürü Yasin Yıldırım, Ak Parti ilçe Başkanı Bünyamin Nal, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oğuzhan Kılınç, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez de eşlik etti.

‘Sağlık Bakanlığı’nı markaja aldık’

Arsuzluların merakla beklediği Devlet Hastanesi ihalesinin sonuçlandırılıp, sözleşmesinin imzalandığı ve önümüzdeki hafta içerisinde bakanlıkça ilgili firmaya yer teslimi gerçekleştirileceği müjdesi veren Milletvekili Özel, Hatay Milletvekilleri olarak Hatay’ın tüm sağlık yatırımları için Sağlık Bakanlığı’nı adeta markaja aldıklarını söyledi.

Belen Devlet Hastanesi’nin de yer tesliminin yapıldığını belirten Özel, hastanelerin en kısa zamanda tamamlanması ve hizmete açılması için takipçisi olacaklarını ifade etti.

‘Gençlik Kampı, Arsuz’un turizm elçisi’

Uluçınar Gençlik Kampı’nda ülkenin dört bir yanından her yıl yüzlerce gencin burada kamp yaptığını belirterek, buranın Arsuz için bir turizm elçisi olduğunu ifade etti. Özel, Bakanlık bütçesi destekleriyle yaklaşık 523 bin Türk Lirası maliyetle yapılan tadilatın bu anlamda gelen gençlere iyi bir izlenim bırakması için de önem arz ettiğini ifade ederek, katkı sunanlara teşekkür etti.

Arsuz Kütüphanesi de tamam

Halk kütüphanesi bulunmayan ilçede kütüphane ihtiyacının giderilmesi için bir süredir devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldığını ve Akçalı mahallesinde Turizm Ofisi binasının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle İlçe Halk Kütüphanesi‘ne dönüştürüldüğünü söyleyen Milletvekili Özel,  kütüphanenin Ocak ayı içerisinde gelecek yaklaşık 20.000’e yakın eser ile birlikte halkın hizmetine acılaşacağını belitti.

Öğretmenevi’nin çehresi değişiyor

Öğretmen evindeki restorasyon çalışmalarını da inceleyen Milletvekili Özel, yapılan çalışmaları çok beğendiğini, manzaranın görülmeye değer olduğunu belirtirken, tüm ilçe halkının hizmetine açık olmasının da önemli olduğunu ifade etti. Öğretmenevinin teras katında yapılan kafenin önümüzdeki tamamlanacağı ve kafenin bir an önce halkın hizmetine sunulması için kendilerine düşen desteği sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Son olarak Arsuz yapılacak olan 5 yıldızlı Jumanah Otel’de incelemelerde bulunan Milletvekili Özel, otelin turizm ilçesi Arsuz’a hayırlı – uğurlu olmasını diledi.,

Turizm şehri Arsuz’a yakışacak hizmetler!

Milletvekili Abdulkadir Özel’e çalışmalar hakkında bilgiler veren Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Devlet Hastanesi’nin ilçeye kazandırılmasındaki emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür etti.

Bakanlık desteğiyle, Uluçınar Gençlik Kampı’nda bungalovların bakım ve onarımı ile verniklenmesi, elektrik altyapısı, kamera sistemlerinin bakım ve onarımının yapıldığını söyleyen Kaymakam Musa Sarı, Milli Eğitim Bakanlığı döneminden kalma eski binaların yıkımının da programa alındığını ifade etti. Çalışmaların yaklaşık %80’inin tamamlandığı ve önümüzdeki aylarda içinin boşaltılmasının ardından eski binaların yıkılması ile yeni görünümüne kavuşacağını söyleyen Kaymakam Sarı, Arsuz’a yapılan hizmetlerde ödenek temini aşamasındaki desteklerinden dolayı Milletvekili Özel’e teşekkür etti.

Kaymakam Sarı, sakin bir muhitte tüm ilçeye hizmet verecek olan kütüphanenin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, turizm ofisinin de özellikle yaz ayında herkesin daha kolay ulaşabileceği ilçe merkezinde bir yere konuşlandırılmasının düşünüldüğünü ifade etti.

Arsuz Öğretmenevi çatısında bulunan teras katının restorasyonunun bakanlık destekleri ile de standartları çok iyi, halka açık bir kafeye dönüştürdüğünü, kitaplık ve şömine ile çeşitli bakım ve onarım çalışmaları ve çini çalışmaların ardından Arsuza yakışır, turizm bölgesine yakışır ve Arsuz öğretmenleri ile Arsuz halkının hizmetine yakışır güzel bir kafe oluşturulduğunu söyledi.

Kaymakam Musa Sarı, ayrıca çalışmalarda desteği ve emeği bulunan başta Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Milletvekili Abdulkadir Özel’in yanısıra sağlık bakanlığı yetkilileri, il Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, bakanlık bürokratları, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz ile Gençlik ve Spor il Müdürü Cemil Şensöz’e de ayrı ayrı teşekkür etti.

Bir cevap yazın