Dörtyol’u internetsiz bırakan hırsızlar yakalandı

Dörtyol’da yaklaşık 500 metre uzunluğundaki fiber hattın kablolarını çaldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı.

Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı ile İskenderun  ve Dörtyol Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT)’nin, Dörtyol Yeşilköy Mahallesi’nde Türk Telekom A.Ş’ye ait telefon kablosundan 27 Aralık 2020 tarihinde sinyal ikazı verilmesi üzerine, ikaz verilen bölgede Türk Telekom ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda yer altından geçen yaklaşık 500 metre uzunluğundaki fiber hattın bulunduğu kablonun çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler,  kamera kayıtları ile KAFES/KEP uygulamasında yapılan araştırma sonucunda daha önce kablo hırsızlığı suçundan kaydı olan F.Y. isimli şahsa ait 19 AD plakalı araç ile 31 AEH plakalı beyaz renkli aracın telefon kablolarının kesildiği yerde görüntü kaydını tespit etti.  31 AEH plakalı aracın olay günü İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki kabloların yakıldığı sırada olay yerinden kaçan ve U.I. isimli şahıs tarafından kullanılan araç olduğu tespit eden ekipler, kamera kayıtlarında yapılan detaylı inceleme esnasında şüpheli U.I. isimli şahıs ile birlikte araç içerisinde bulunan şahsın Ö.Y. isimli şahıs olduğunu belirledi.

Şüpheliler F.Y., U.I. ve Ö.Y. isimli şahıslar İskenderun ilçe merkezinde yakalanarak gözaltına alındı. Türk Telekom görevlileri tarafından kabloların kendi kurumlarına ait olduğunu beyan etmeleri üzerine Cumhuriyet savcısının talimatıyla kablolar kurum temsilcilerine teslim edilirken, gözaltına alınan şüpheli şahıslardan Ö.Y. ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılırken, F.Y. ve U.I. isimli şahıslar ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bir cevap yazın