Ova çiftçisi, yeni yıl hediyesine sevindi!

Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, 2020 yılının son günlerinde Kırıkhan ve Hassa çiftçilerine sağlanan mısır desteklemesinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ak Pati Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a teşekkür etti.

Türkiye’nin verimli ovalarından biri olan Amik Ovasında mısıra ürün desteği verilmesinin çiftçileri sevindirdiğini söyleyen Çelik, Tahtaköprü Barajı’nın tamamlanmasının ilk meyvesini ovada su kısıtının kaldırılmasıyla verdiğini belirterek, senede 3 ürünün aldıkları Amik Ovas’nın bereket ve bolluk dağıtmaya devam edeceğini ifade etti.

Alınan kararda Milletvekili Hüseyin Yayman’ın büyük çabası olduğuna dikkat çeken  Mehmet Çelik, “Hatay Vekilimiz Hüseyin Yayman ve Kırıkhan Ziraat Odamızın DSİ ile yapılan çalışmaları sonucunda Hatay ili Tahtaköprü Barajında yapılan revizyon çalışmalarının tamamlanması ve barajdan tarımsal sulamaya geçilmesi nedeniyle 1. ve 2. Ürün Mısır Desteklemeleri İçin Kırıkhan ve Hassa  ilçeleri  su kısıtı kapsamından çıkarılmıştır. Maalesef daha önce bu mısır desteği kaldırılmıştı. Açıkca söylemek gerekirse Vekilimiz Hüseyin Yayman’ın yoğun çalışmalarıyla artık çiftçilerimiz Mısır Desteklemesinden faydalanabilecektir” dedi.

Bir cevap yazın