Anayasa Mahkemesi’ne tanıdık bir isim gidebilir!

İskenderun’da Cumhuriyet Savcılığı görevini başarıyla tamamlayan ve hem hukukçu kimliği, hem de dürüstlüğüyle mükemmel bir iz bırakan Nevzat Özsoy, Türkiye’nin değişik illerinde görev yaptıktan sonra Yargıtay Üyeliğine seçilmişti. Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi Üyesi olan Nevzat Özsoy, bugün yapılan Anayasa Mahkemesi Üyeliği seçiminde ilk üçe kalarak Cumhurbaşkanlığına gönderilen adaylar arasında olmaya hak kazandı.

Anayasa Mahkemesinin Yargıtay kontenjanından üyesi ve Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı görevini yürüten Burhan Üstün’ün emekliye ayrılacak olması nedeniyle Yargıtay Büyük Genel Kurulunca bugün seçim yapıldı.

Üyelik için; daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay 12. Ceza Dairesi üyeliğine seçilen İrfan Fidan, 17. Hukuk Üyesi Mustafa Erol, 8. Ceza Dairesi Üyesi Nevzat Özsoy, 8. Hukuk Dairesi Üyesi Nazmiye Beyazıtoğlu Kuşçuoğlu ile 23. Hukuk Dairesi Üyesi Mahmut Coşkun aday oldu.

Seçimde 340 Yargıtay üyesi oy kullanırken, İrfan Fidan 107, Nevzat Özsoy 65, Mustafa Erol 52, Nazmiye Beyazıtoğlu Kuşçuoğlu 45, Mahmut Coşkun 35 oy aldı. Oylardan 21’i boş çıktı, 15’i geçersiz sayıldı.

Seçim sonrasında; Anayasa Mahkemesinin yeni üyesinin belirlenmesi için Cumhurbaşkanlığına gönderilecek adaylar İrfan Fidan, Nevzat Özsoy ve Mustafa Erol oldu.

Bir cevap yazın