Pandemi balıkçıları da vurdu!

İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla balıkçıların en kötü sezonunu geçirdiklerini söyledi. Pandeminin balıkçılar üzerinde büyük tahribatlar bıraktığını ve birçok esnafın vefat ettiğini söyleyen Bilen, kıyı balıkçılarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Balıkçıların yaşadıkları sıkıntılara değinen Bilen, “Dünyayı sarsan covid 19 salgını ülkemizde de çok büyük tahribatlar bıraktı. İnsanlarımız vefat ediyor. Birçok sektörde ekonomik zararlar oluştu. Balıkçılık sektörü ve balıkçılar yönünden iyi bir yıl geçirdiğimizi de söyleyemeyiz. Bunun yanında iklim değişikliği ile beraber hava şartlarının uygun olmaması ayrı bir zorluk getirdi. Avlanma sahalarının kısıtlı olması, özellikle kıyı balıkçılarımızı (küçük ölçekli balıkçılar) çok etkiledi. Kıyı balıkçılarımızın sorunlarını bakanlığımıza ilettik. Yaptığımız görüşmelerden sonra olumlu bir cevap beklentisi içerisindeyiz. Özellikle kıyı balıkçılarımızın desteklenmesi zaruri olmuştur” dedi.

“Balık fiyatları da nasibini aldı”

Yaşanan pandemiden dolayı balık piyasasında da fiyatların değişkenlik göstererek yükseldiğini belirten İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen, “Balık fiyatlarında gözle görülür artışlar oldu. Nedeni de ulaşım nakliye gibi giderlerin değişim göstermesi. Piyasada durum değişkenliği devam edecek gibi görünüyor. Temennimiz pandeminin en kısa zamanda bitmesi ve piyasaların eski durumuna dönmesi. Balık fiyatlarına bakacak olursak, normal karides ve iri Jumbo karides 75tl ile 120tl, Çupra 40tl ile 60tl, Barbun orta ve iri 40tl ile 60tl, Kaya balığı 55tl ile 80tl, istavrit orta iri 35tl ile 40tl arasında değişkenlik gösteriyor. Tabii ki bu fiyatlar piyasanın durumuna göre değişkenlik gösteriyor” dedi.

Bir cevap yazın