Nazan Savaş, koronavirüs ile mücadelenin sesi oldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nazan Savaş, koronavirüs ile mücadelede Hataylılar’a “umut veren” bir video yayınladı. Nazan Savaş, kaleme aldığı Hatay halkının maneviyatına ve hislerine dokunan metni kendisi kaleme aldı ve yine kendisi seslendirdi.

Pandemi sürecinde yaşanan tüm zorluklara Hataylılık aidiyet duygusuyla göğüs gerdiklerini ifade eden Savaş, bu zor günleri yine birlik ve beraberlik içerisinde aşacaklarını dile getirdi.

Paylaşmayı ve dayanışmayı çok iyi bilen Hataylıları, Atalarından aldığı aidiyet duygusunun kendilerini farklı kıldığını anlatan Nazan Savaş, “Tarihin zor günlere tanıklık ettiği bu pandemi günlerinde de; biz Hataylıların aynı aidiyet ve bütünlük duygusuyla hareket edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler hem bireysel, hem de toplumsal sorumluluklarımızı tüm hassasiyetimizle yerine getirerek, herbirimizi derinden yaralayan bu halk sağlığı sorununun da üstesinden geleceğiz. Hep birlikte zorunlu olmadıkça evden çıkmayarak, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyarak usulüne uygun maske takarak hep beraber başaracağız. Çünkü biz Hatay’ız. Haydi Hatay hep birlikte yeneceğiz” dedi.

Koronavirüse karşı mücadele verilirken duyarlılığın artması ve umutların diri tutulmasını amaçlayan video Hatay halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

Bir cevap yazın