Dünyanın en etkili 2 bilim insanı Hatay’dan

Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Acaravcı ve Prof. Dr. Yasin Yücel, Stanford Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı PLOS Biology dergisinde yayımlanan dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listede yer aldı.

ABD ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından yapılan PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators (Standartlaştırılmış Atıf Göstergelerinin Bilim Genelinde Güncellenmiş Yazar Veritabanları)” başlıklı makalesinde dünyanın en iyi 159 bin 684 bilim insanını kapsayan “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Acaravcı ve Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde Prof. Dr. Yasin Yücel de yer aldı.

Standart atıf göstergeleri temelinde, 22 temel alanda ve 176 alt bilim dalında dünya genelinde 7 milyon bilim adamını kapsayan bu değerlendirme ve sıralama, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak yapılmış, ilk %2’lik dilime giren 159 bin 684 araştırmacı, “Dünyanın en etkili bilim insanları” olarak açıklanmış ve bu başarı listesinde Türkiye’den 614 bilim insanı yer almıştı.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay MKÜ’nin bilim dünyasında bugüne kadar sağladığı başarıların artarak devam edeceğini belirterek, “Bu listede yer alma başarısını gösteren değerli öğretim üyelerimizi içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın