Yılın en başarılı büyükşehir belediye başkanı; Lütfü Savaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 11. Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri’de Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması kategorisinde yılın en başarılı büyükşehir belediye başkanı ödülüne layık görüldü.

Kendi kentinde hayatı çok daha güzel kılmak için en güzelini yapan belediye başkanlarını ödüllendirildiği gece pandemi dolayısıyla online olarak düzenlenirken, Özelkalem TV Youtube Kanalında yayınlandı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması kategorisi ödülünün tarihi dokusu ve mutfağıyla Türkiye’nin en dikkat çeken ili Hatay’a gittiği anons edilen ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Özel Kalem Dergisi çalışanlarına teşekkür ederim.  Hatay’ın neresine dokunsanız tarih fışkıran bir şehir. Bu benim 3. Dönem başkanlığım. 3 dönemdir, ekibimizle birlikte tarihi dokuların restorasyonu konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Hatay’da yukarıdan başlıyorsunuz Osmanlı dönemine, biraz aşağı kazınca Selçuklu dönemine, Bizans dönemine,  Roma ve Helenistik döneme kadar ulaşan eserler bulabiliyorsunuz. Müze otelimizde 2 metrede başlayan kazı çalışmaları, 18 metreye kadar uzandı ve çok güzel bir otelimiz oldu. Tarihi dokuları yaklaşık 11 yıldır restore etmeye devam ediyoruz. Tarihi dokuların yanı sıra sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapıyoruz. Ekibimiz özverili bir şekilde çalışıyor. Belediye başkanlarımız eskiden bu işin kıymetini bilmiyorlardı. Bizler 1-2 önceki belediye başkanlarımızdan usta çırak ilişkisiyle tarihi değerlerimizi korumayı öğrendik. Biz de tarihi dokumuza sahip çıkmaya özen gösteriyoruz. Hatay gibi tarihin, kültürün, medeniyetin fışkırdığı bir yerde tarihle haşır neşir olmamanız mümkün değil. Biz de arkadaşlarımızla bunu yapmanın onurunu yaşıyoruz. Hemen hemen yıkılmış, 19. yüzyılda yapılmış eski tarihi Antakya evini restore ettik, ona fonksiyon verdik şu anda KUDEB binası olarak kullanmaktayız. Aslına uygun restore ederek Hatay’ımıza kazandırdığımız tarihi Antakya Evi projesiyle “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı” seçildim. Gururluyuz, ilimizin eşsiz tarihi dokusunu korumaya devam edeceğiz.” dedi.

Bir cevap yazın