DSİ ve TOKİ protokolü çerçevesinde yapılacak olan Reyhanlı Barajı Sulaması 2. Kısım işinin sözleşmesi imzalandı. Proje ile 176 bin 950 dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşacak.
DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, imzaladıkları sözleşme ile bereketli topraklara sahip Hatay’da yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 136 milyon 300 bin TL tarımsal gelir artışı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
DSİ Genel Müdürlüğü olarak tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmak için çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyoruz. Türkiye’de suyun dörtte üçü sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz. Bu bakımdan suyu depolamak, inşa edilen sulama tesisleriyle tarım arazilerine ulaştırmak ve bu süreçte su kayıplarını minimum seviyeye indirmek önem taşıyor. 176 bin 950 dekar tarım arazisini sulayacak olan Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı işinin 9 Kasım 2020 tarihinde sözleşmesi imzalandı. 19 Kasım 2020 tarihinde ise iş yeri teslimi ve işe başlama gerçekleşti. Proje ile Reyhanlı’da 176 bin 950 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 136 milyon 300 bin TL tarımsal gelir artışının sağlanması hedefleniyor” dedi.