İSTE’de iki başarı hikayesi

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE), Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Kimya Ar-Ge Proje Pazarı’2020 yarışmasında iki ödül birden aldı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği(İKMİB)’nin de desteklediği ve bu yıl 9. su düzenlenen yarışmada İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 2 Projeyle Finallere Kalmayı Başarırken, Doç. Dr. Ersin Bahçeci ve Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu ile ayrı ayrı katıldığı kategorilerden de İSTE’ye 2 ödül birden kazandırdı.

BAŞARI PLAKETİ ÖDÜLÜ

Bilim ve ekonomi dünyasında son derece prestijli bir ödül olarak dikkat çeken ve yarışmada proje sunum ve ödül töreni, içinde bulunduğumuz pandemi süreci dolayısıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Bu yıl Başarı Hikâyeleri Kategorisinde 2019 yılı 8. Ar-Ge proje pazarında Temel Kimyasallar kategorisinde “Hafif ve Dayanıklı Zırh Plakaların Skandiyumla Alaşımlandırma ile Güçlendirilmiş Alüminyum Köpük Eldesi” projesi ile ödül alan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve İSTE Merkez Laboratuvar Müdürü Doç. Dr. Ersin Bahçeci “Başarı Plaketi” ödülüne layık görüldü.

BU YIL DA İKİ PROJEYLE FİNALE KALINDI

Bu yıl 141 proje başvurusu içinden konusunda uzman geniş bir sanayici-akademisyen jüri üyesi tarafından toplam 823 değerlendirme sonucunda “Yanmazlık Özelliği İyileştirilmiş Bor Katkılı Poliüretan Üretimi – Prof. Dr. Tolga Depci ve Doç. Dr. Yunus Önal” ile “Termo-Kimyasal-Mekanik Borlama ile Yüksek Sertlikte ve Aşınma Dirençli Yeni Nesil Kesme Bıçağı İmalatı – Prof. Dr. Tolga Depci ve Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoglu” isimli iki proje finale kaldı. Finale kalan projelerden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve İSTE Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu’nun sundukları proje 2. lik ödülüne layık görülerek önemli bir başarı daha sağladı.

Bir cevap yazın